Luierabonnementen in de Benelux: een overzicht

Een luierabonnement. De enige arbeid die verricht moet worden om dit te bekomen is enkele muisklikken door één van je vingers en daarna wordt een bepaald aantal luiers om de zoveel tijd tot aan je deur gebracht. Zo’n luierabonnement klinkt aanvankelijk als het ware een beetje exotisch. Want waarom zou je zelf niet gewoon luiers meenemen van de winkel wanneer je er dan toch bent? En welke merken bieden deze service aan?

Je ruikt een opmerkelijke geur in de buurt van je kindje en merkt dat het net een pakje, speciaal voor jou, achtergelaten heeft in zijn luier. Het is dus tijd om je kindje te verschonen. Je loopt naar de kast waarin de luiers liggen. Je merkt echter dat de kast leeg is. Door alle drukte vandaag ben je vergeten om luiers mee te nemen van de winkel waardoor er zich nu even een ongemakkelijk moment voordoet. Of, je bent aan het winkelen. Je hebt luiers nodig en bent verknocht aan een specifiek merk. Je gaat alle winkelrekken met je ogen af, maar laat dit net het merk zijn dat ze niet meer hebben. Beide situaties hadden vermeden kunnen worden.

Merken

De luiers van Little Big Change kenmerken zich door de woorden die erop staan. Ze zien er strak en instagramwaardig uit. Door een coole foto van je kleintje te delen met de hashtag #littlebigchange kan je je baby al een moment van glorie bezorgen, zelfs nog voor ze het woord op hun luier kunnen uitspreken. Naast hun aantrekkelijke esthetiek heeft elke luier ook echt iets te vertellen. Ze zijn dermatologisch getest, maar niet op dieren. De focus ligt op hypoallergene luiers met een natuurlijke binnenlaag, geproduceerd op volledig groene stroom. Hiermee zorgen ze voor de gezondheid van baby’s en voor de toekomst van de wereld waarin zij zich gaan ontplooien.

Je kiest de maat, de bezorgfrequentie, je bestelt en je krijgt ze thuis geleverd. Daar komt het op neer. Bij GhaZoo heeft elke maat luier zijn eigen design. De midi’s hebben een gele band. Ze zijn versierd met een blozend konijn met een guitige blik. Op de juniors staart een vosje je doortastend aan. Als je op werkdagen voor 18u bestelt, krijg je ze de volgende dag al geleverd. Ook interessant is dat ze een optie aanbieden om de luierservice cadeau te doen aan iemand. Misschien niet het meest glamoureuze geschenk, maar als kersverse ouder is het mogelijks een handiger cadeau dan de zoveelste tegoedbon om ergens romantisch te brunchen of overnachten.

Bij Lillydoo kies je zelf het design. Wie een toekomst op de zee voorspelt voor zijn kind, selecteert best ‘Ahoi, Little Sailor’. Ankers dobberen rond in het design, verbonden door een golvende lijn. Het zal je kindje doen dromen over avonturen als zeebonk op de wilde oceaan. En dan is er nog ‘Little Blowballs’. Stel je voor dat elk pluisje op zo’n blowball een wens voor je kind is. Die wens vervliegt in de lucht. Je kan richting geven aan de pluisjes, maar je kan alleen maar hopen dat ze neerdalen op een goede plaats. Je kan hen wel ondersteunen en zorgen voor het comfort van hun zachte babybilletjes is al een goed begin. Ook Lillydoo is cruelty free (niet getest op dieren), probeert zo duurzaam mogelijk te produceren en bevat geen parfum.

To pee or not to pee?

Bij de drie genoemde merken is de verzending gratis, dus de service kost niet meer dan luiers die je gewoon zelf in de winkel zou halen. De voorwaarden zijn flexibel. Het is niet moeilijk om zo’n abonnement op te zeggen. Je kan kiezen waar en wanneer de luiers geleverd worden. Van kleins af aan zijn we allemaal verschillend en wat goed is voor de ene is niet per se goed voor de andere. Bij Lillydoo en GhaZoo kan je daarom een testpakket aanvragen om er zeker van te zijn dat de luiers passen bij de noden en wensen van je kind.

Zorg dragen voor het klimaat is een belangrijk begrip geworden. Hoewel de luiers inzetten op groene energie en ecologisch verantwoord  produceren,  toch is er een interessant nadeel om rekening mee te houden voor ouders die bezig zijn met duurzaamheid.  Pakketbezorging brengt een zekere milieu-impact met zich mee. Bij Lillydoo bijvoorbeeld komen de pakketjes vanuit Duitsland en dit terwijl je ze had kunnen meebrengen met de rest van je boodschappen waarvoor je sowieso naar de winkel moest. Veel van die impact ligt echter ook in de verpakking en die lijken de drie zo ecologisch mogelijk te doen. Gewoon in een kartonnen doos die niet te groot is zonder onnodig veel plastiek. En de 24-uurs bezorgservice vermijden doet ook al veel.

Geschreven door Thomas
Luiers kunnen je al snel pakken geld kosten. Daarom ging ik zelf op zoek naar een manier om prijzen te vergelijken. Et voila!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 20/06/2024