Pampers Lumi: de slimme luier

Dat er steeds meer verschillende soorten luiers op de markt komen, is niets nieuws. Het is dan ook niet makkelijk om te blijven innoveren naar een steeds beter product. Toch slaagt Pampers erin om te verrassen met de nieuwe Lumi-lijn. Deze nieuwe serie van slimme luiers is bedoeld om het leven van ouders net dat tikkeltje eenvoudiger te maken.

Meer diepgaande data over je kind

Wat hebben deze luiers dan wat andere luiers niet hebben? De Lumi luiers monitoren niet alleen de urine, maar ook de slaap van je kind. De luiers zijn zo ontwikkeld dat ze, door middel van sensoren, kunnen nagaan of de luier nat is, en hoe het juist gaat met de slaap van je kind.

Als ouder is het logisch dat je zoveel mogelijk informatie wil over het welzijn van je kind, en hoe dit nog meer geoptimaliseerd kan worden. Pampers speelt met hun slimme luier perfect in op de noden van jonge ouders.

De Lumi luier ziet eruit als een gewone luier, maar het is veel meer dan dat, het is een volledig monitorsysteem. Dat monitorenysteem bevat niet alleen de luiers met sensoren, het bevat ook een camera en een app die met de luiers verbonden worden. De urine en slaap zijn dus niet het enige dat gemeten wordt. Ook de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer kan gemeten worden, door middel van de cameralens. Ook geeft de luier niet alleen aan of hij nat is, maar ook hoe nat hij precies is. Vooraan, aan de buitenkant van de luier is namelijk een blauwe stip bevestigd, die toont hoe vochtig deze juist is.

De nieuwe slimme luiers zorgen voor steeds meer inzicht in de noden van je kind. Ze zouden dan ook wel eens de oplossing kunnen zijn voor de moderne ouder in deze digitale maatschappij.

Maar hoe werkt dit alles dan precies?

Hoewel de technologie innovatief is, is het gebruiksproces zeer eenvoudig. Zowel de sensor op de luier, als de camera en de app, zijn met elkaar verbonden. Wanneer de sensor in Bluetooth nabijheid van de camera of je telefoon is, stuurt deze automatisch de luier- en slaapactiviteit van je kind door. Wanneer dit niet het geval is kan de sensor 12 uur aan informatie opslaan, en doorsturen wanneer deze opnieuw in nabijheid is van één van beide apparaten.

Pampers Lumi met smartphone

De videomonitor stuurt via het WiFi netwerk de audio en video door naar de app. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken dat de beelden ergens anders terecht zullen komen, aangezien de livestream beveiligd is met de laatste veiligheidsmaatregelen.

Uiteindelijk wordt alle informatie samengevoegd in de app, waar deze geïntegreerd wordt om de ouder unieke inzichten te geven in de routine en ontwikkeling van de baby.

Dit alles zorgt ervoor dat de ouder beschikt over heel wat meer informatie, en ook niet telkens hoeft te checken of de luier nat is of niet.

Concurrentie

Ondanks al deze nieuwe innovaties, is er één ding dat de Lumi luier niet kan meten. De luier laat niet weten wanneer hij vol is. Op dat vlak schiet Pampers tekort in vergelijking met zijn concurrent Huggies, die enkele maanden voor Pampers hun eerste slimme luier lanceerden. Huggies gaat daarbij nog net een stap verder met ontwikkeling van de slimme luier.

Wat de toekomst brengt voor de slimme luier is niet zeker, maar we zien duidelijk dat Pampers niet stil blijft staan, en verder probeert te evolueren naar een ultiem product, voor het welzijn van de volgende generatie slimme kinderen en hun ouders.

Afbeeldingen copyright Pampers®

Geschreven door Thomas
Luiers kunnen je al snel pakken geld kosten. Daarom ging ik zelf op zoek naar een manier om prijzen te vergelijken. Et voila!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 20/06/2024