Zwemluiers: alles wat je moet weten

Er is niets leuker dan een weekje weg te gaan enkele maanden na de bevalling. Even al dat bezoek inruilen voor quality time met het gezin! Ben je van plan om naar een plek te trekken met een zwembad of in de buurt van de zee? Dan is dit het perfecte moment om voor het eerst met je baby te gaan zwemmen! Wat moet je zeker meenemen hiervoor? Zwemluiers!

zwemluier baby

Wat is een zwemluier?

Je kleintje heeft uiteraard nog geen controle over wanneer het naar het toilet moet gaan. Zwemluiers zorgen ervoor dat de ontlasting niet in het zwembad terecht komt maar alles netjes binnen boord blijft. Zo kan je baby rustig ronddobberen en hoef jij je geen zorgen te maken over hygiëne! Door het niet-absorberende materiaal van de zwempamper zal deze zich niet volzuigen met water zoals gewone luiers. In plaats daarvan heeft de zwemluier anti-lek randjes rond de middel en de beentjes.

Je hebt keuze uit allerlei zwemluiers: er zijn luierbroekjes, er zijn er met plakstrips aan de zijkant of er zijn uitwasbare zwempampers. Deze zijn natuurlijk niet altijd saai wit maar komen in leuke kleuren en met leuke printjes. Ga je voor een onderzee-thema of eerder fleurige bloemetjes? De keuze is volledig aan jou!

Let wel op, aangezien de zwemluier niet van absorberend materiaal is gemaakt, trek je deze best pas aan in het zwembad of aan zee. Als je kleintje namelijk een ongelukje heeft onderweg, zal de pamper de plas niet tegenhouden en kan je wel eens met een natte maxi-cosi zitten.. Na het waterplezier verwissel je ook de zwemluier voor een gewone luier!

Waarom zwemluiers?

Ook al zou je baby perfect naakt kunnen zwemmen, in veel zwembaden is een zwemluier verplicht. Wat ook wel begrijpelijk is, aangezien het niet echt aangenaam is om tussen de drijvende poep te zwemmen. De zwempamper is niet absorberend, waardoor het pipi niet tegenhoudt. Maar het is geen geheim dat het babybadje niet dé meest propere plaats is in het zwembad.

Een zwemluier is niet enkel hygiënischer voor de andere bad gangers maar ook belangrijk voor de veiligheid van je kleintje. Het grootste verschil tussen een gewone luier en een zwemluier is dus dat de laatste niet van absorberend materiaal is gemaakt. Als je namelijk je kleintje een gewone luier zou aantrekken, zou deze zich onmiddellijk volzuigen met water. Hierdoor kan deze afzakken of zelfs je baby mee naar de bodem trekken. Het kan ook gebeuren dat de gewone luier lucht vasthoudt waardoor de billen van je kind naar boven drijven en met gevolg het hoofdje onder water trekt. Kies voor een zwemluier zodat je kleintje naar hartelust kan spelen en bewegen!

alles over zwemluiers

Wat zijn de beste zwemluiers?

Wegwerp zwemluiers kan je op veel plekken kopen: in de supermarkt, in babyspeciaalzaken of online. Daarnaast zijn er een heleboel luiermerken die zwemluiers verkopen. Sommige merken zijn duurder maar niet persé van betere kwaliteit. Dit is echt een geval waarbij je jouw persoonlijke voorkeur moet vinden. Probeer zeker eens de zwemluiers van Kruidvat, deze zijn goedkoper van prijs en veel ouders zijn tevreden over deze luiers. Ook het merk Pampers hebben een heel assortiment voor verschillende leeftijden en zijn van zeer goede kwaliteit.

Zwemluiers in de aanbieding

De prijs van luiers, gewone of zwemluiers, kan hoog oplopen, dat weet elke ouder. Daarom kan het je helpen om aanbiedingen in het oog te houden. Op onze pagina voor zwemluiers vind je je verschillende prijzen en aanbiedingen te zien. Lekker handig: er staat ook steeds de prijs per stuk bij! Zo weet je zeker dat je voor dat je de beste deal gekozen hebt.

Geschreven door Thomas
Luiers kunnen je al snel pakken geld kosten. Daarom ging ik zelf op zoek naar een manier om prijzen te vergelijken. Et voila!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 20/06/2024