Pamperbank: zamel samen luiers in tegen kinderarmoede

De aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen. Daarom werd in het najaar van 2011 de Pamperbank werd opgericht binnen de schoot van SamenSterker. SamenSterker is een coöperatieve onderneming die groepsaankopen organiseert. Ondertussen zijn er een 40-tal PB-filialen actief in West-Vlaanderen en kunnen we spreken van een echt succesverhaal. Er zijn meer dan 100 inzamelpunten waar pamperrestjes gedeponeerd kunnen worden. De ingezamelde luiers worden vervolgens door vrijwilligers gesorteerd per maat en in pakketjes van 25 stuks verkocht voor de symbolische prijs van 1 euro, aan gezinnen die het echt nodig hebben. De opbrengst komt volledig ten goede van het filiaal voor de aankoop van nieuwe luiers.

pamperbank samen tegen kinderarmoede

Wie thuis luieroverschotjes heeft en deze graag zou schenken aan de Pamperbank, kan op één van onze locaties terecht waar inzamelboxen staan. Een kleine moeite, een warm gebaar, maar een grote steun voor onze Pamperbanken.

Ben je zelf mama of papa van een baby of jong kindje die nog luiers draagt en heb je het financieel wat moeilijk? De Pamperbank kan jou helpen om deze zware kost wat terug te schroeven. De herverdeling en verkoop van de ingezamelde luiers gebeurt via vrijwilligers / lokale antennes. Neem een kijkje op www.depamperbank.be om te zien waar je terecht kan.

pamperbank in Ieper
Een luierbox in Ieper

Geschreven door Thomas
Luiers kunnen je al snel pakken geld kosten. Daarom ging ik zelf op zoek naar een manier om prijzen te vergelijken. Et voila!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 20/06/2024